”Indien - personlig vägvisare till land och kultur”

 
Anamma Böcker 1995

Tillgänglig från antikvariat bland annat i Delhi, Mumbai och Kolkata

 


 
”Det är en imponerande allt-i-ett-bok, reseskildring, handbok och kulturintroduktör på samma gång. Författaren har givit sig i kast med detta enorma projekt med en frustande energi och smittande entusiasm. Boken är personlig och faktiskt rolig även för den som inte tänker resa till Indien.”

Tidningen Vi

 

”Indien går inte att koncentrera i en formel, man måste leva i svängningarna mellan det sublima och det fruktansvärda, och det gör O’Yeah utan att tappa balansen. --- Detta är en av de bästa vägvisare till Indien som jag läst.”

Göteborgs-Posten

 

”Tveklöst den bästa guidebok om detta land som utgivits i Sverige. --- Hans bok överträffar enligt min mening också internationella guideböcker skrivna av professionella expertteam. Den har nämligen en dimension som de vanligtvis saknar: Den är personlig. --- Och Zac skriver mycket bra: avslappnat och lättsamt, kunnigt och medvetet och utan tråkiga pekpinnar. Han kan det mesta. Och delar med sig av allt. Det är sällan jag läser en guidebok rakt igenom, men Zacs bok håller för en sådan läsning. Att konsumera den är en ren njutning och därtill ett spännande äventyr.”

Sydsvenskan

 

”Resehandböcker, särskilt de som vill vara så lustiga och inbjudande, brukar jag snabbt slänga ifrån mig därför att de är så trista och hämmande för den egna upptäckarglädjen. Här är undantaget, en riktig intresseväckare på kompakta 350 sidor! --- Jag kan helhjärtat rekommendera boken för rolig och informationsspäckad läsning. --- För teater- och dansmänniskor ryms här en hel liten encyklopedi.”

entré teatertidskrift

 

”Den trehundrafemtio sidor långa boken om Indien är mycket mer än en resguide. Det är en bok fylld av berättelser. Zac O’Yeah är påläst och han skriver avspänt om teater, film, dans, religion osv. Till och med den nödvändiga faktadelen är skriven med en personlig ton utan att förlora i upplysningsvärde. --- Den första reseguiden värd namnet.”

Tidningen Signe

 
 
 
 

”När jag nu sitter med Zac O’Yeahs bok förstår jag hur mycket jag missade under den rundtur i Indien jag gjorde för några år sedan. --- ...en bok att läsa här hemma för alla som drömmer om en resa till Indien eller kanske bara har ett intresse av och en nyfikenhet för indiskt kulturliv. --- Det är svårt att låta bli att imponeras av den ambition och nyfikenhet som måste ha drivit Zac O’Yeah. Han har letat rätt på rockmusiker, teaterregissören, journalister, scenskoleelever; han ser usel film och bra teater och han får uppleva kulturevenemang som jag inte ens hade kunnat drömma om. Zac O’Yeahs vilja att förstå och hans många samtal med kulturarbetare av olika slag gör att hans vandring genom indisk kultur ger intryck av att vara om inte heltäckande så i alla fall initierad. Framför allt blir läsningen en sporre att ge sig av till detta i ordets alla bemärkelser multikulturella land.”

Omvärlden

 

"Den bästa delen av boken är en personligt skriven bild av landet, med fokus på musik av alla slag, konst och kultur - särskilt sådan inriktad på en ung publik. --- ...rekommenderas som en trevlig och berikande bredvidläsning till en mera traditionell gudiebok fylld med fakta och priser."

Svenska Dagbladet

 

”Den ultimata guiden till Indien.”

Vecko-Revyn