”USA - personlig handbok för alla som reser”

Anamma Böcker 1998

NY VERSION 2010! Elektronisk upplagaE-bok tillgänglig från Serum.se
 

(Nya omslaget)

 
 
Ur baksidestexten till nya elektroniska utgåvan 2010: ”En uppdaterad återutgivning av en unik guidebok om det stora landet i väster, USA, skriven av författaren Zac O´Yeah. Fylld med massa matnyttiga tips för den som ska åka dit. Kan även läsas som en spännande reseberättelse, där man får följa Zac's resa tvärs genom en stor del av USA och skrivet på hans unika och trevliga språk. Denna utgåvan av USA – personlig handbok för alla som reser går att ladda ner och bära med sig, praktiskt för alla som reser till USA idag. Vissa detaljer har uppdaterats inför den nya elektroniska utgåvan. I och med det digitala formatet är boken mer överskådlig, sökbar och användarvänlig. Det går att ha i den i handdator, laptop, stationär dator och/eller i mobiltelefonen. Och de tusen och en obskyra populärkulturella fakta som boken innehåller blir mer tillgängliga för den som vill snitsa med kryptisk insiderkunskap om USA, detta oändligt fascinerande och samtidigt lite läskiga land.”


 

Zac i New York, cirka 1998. 

”Kan man fortfarande skriva en resebok om USA? Är inte allt sagt, skrivet, berättat, kåserat, diktat och tv-dokumenterat om detta väldiga land? Nja, ständigt tycks nya luckor finnas att täppa igen. --- O'Yeah har packat in helt otroliga mängder med faktauppgifter på bokens 529 sidor. Det är omvandlingstabeller, adresser till ALLT, promenadförslag, kartor, priser, var gratisshowerna finns, där kultfilmer spelades in, öppettider, museer, restauranger, helgdagar, festivaler. Allt, allt, allt. Jag har aldrig sett något liknande.”

Bärgslagsbladet

 

”USA - personlig handbok för alla som reser. För alla som reser såväl i verkligheten som i fantasin, skulle man kunna tillägga. För Zac O'Yeahs okonventionella reseböcker kan lika gärna avnjutas hemma i soffan medan reseplanerna ännu inskränker sig till en mer eller mindre diffus dröm. Boken om Indien slukade jag utan att ha satt min fot där. Och nu låter jag mig lika villigt ledas runt på Manhattan och i Atlanta. Det är tur att Zac reser så mycket när man inte hinner själv.”

Damernas Värld


(Originalomslaget)
" Det som utmärker Zac O'Yeah som reseskribent är att han både ger substans och vågar vara personlig. Han radar t ex upp en rad stå upp-ställen i New York, han beskriver stan som film- och TV-stad (han tycker om film). Han ger små kul skvallerbitar om hus och gator. --- ALLTID BONUS med Zac O'Yeah. Han tipsar om den extra upplevelsen för den resenär som vill ha mer än standardresan. Samma med hans bok om Indien."

Vecko-revyn

 

”O'Yeah känner jag inte alls; men karln har humor och förvandlar detta mastodontverk till kul underhållning. Han hittar de udda tipsen och delar med sig av allt. --- O'Yeahs verk är ingalunda komplett, och vem klarar att skriva en sådan bok? Boken är istället en buss- och tågtripp med tvära kast och överraskande iakttagelser”

Norra Västerbotten


Las Vegas (photo ZOY)

”Den liknar inte huvudfåran av guideböcker, som Berlitz, utan påminner mer om Lonely Planets böcker. --- Men Zac O'Yeah går längre än Lonely Planets resehandböcker. Han är personlig, rolig och beskriver sin resa i reportagets form där det passar. Det gör att förutom de nödvändiga fakta - ställen att bo, transportmöjligheter och sevärdheter - finns en hel del bonusinformation, i många fall av det kuriosa slaget. --- Rent läsmässigt fungerar USA - personlig handbok för alla som reser både som guidebok, reseinspiration och reportage.”

Smålands-Tidningen


 Las Vegas (photo ZOY)

Shoppingtips

Billigast! Låna den elektroniska boken på bibliotek!